Skinnseter i bilen

Skinnseter i bil er noe av det mest slitesterke og behagelige du kan ha, samtidig som det gir et mer eksklusivt preg over bilen. Men det er én ting du aldri skal gjøre med skinn – 

For mange av oss kan dette være helt unødig å si, men det er faktisk mange der ute som tror at skinn er ”evigvarende” uten å gjøre noe som helst. Dette går ikke bare utover det estetiske ved at skinnet blir blankt, stivt og etterhvert begynner å sprekke. Det går også direkte utover komforten.

Oppsiden er at det er svært lite, regelmessig vedlikehold som skal til for å ivareta skinninteriør nærmest slik det var originalt. Med slitestyrke, komfort og elastisitet.

Når du ser artikler om ”slik redder du skinn-interiøret”, eller ”slik renser du skinn” er det ofte snakk om skinnseter og interiør det allerede har gått for langt med. Hvis du derimot gjør det som en vane å gi skinnet noen minutter oppmerksomhet 3-4 ganger i året, slipper du disse gjenopprettings-jobbene.

Vinteren sliter mest på skinninteriøret

Vinteren er spesielt hard mot skinn-interiør. Kald, tørr luft trekker fuktigheten ut av skinnet, derfor er det så viktig å behandle skinnet skikkelig før vinteren setter inn for fullt. Når temperaturen kryper under -10 °C, vil ikke skinnet absorbere lotion.

Over tid vil du ”bake” skitt, støv, svette og annet inn i skinnet. Du har kanskje lagt merke til at skinn blir blankt over tid? Dette kan du først se på fører siden, gjerne nederst på rygg og i sete. Dette er et tegn på at skinnet trenger behandling. Du må ha en såpe som kan trekke opp gamle lotion rester, slik at vi får dette ut av skinnet. Til dette er det viktig å bruke en nøytral såpe. Vi vil kun fjerne gammel skitt og lotion, uten å bryte ned skinnet. Zalo er IKKE et alternativ!

Umiddelbart etter du har vasket skinnet, må du erstatte lotion du har fjernet, med ny, ren lotion. Slik vil du opprettholde en smidig, matt skinn.

Hva når ungene søler i skinnsetene?

Her har du en av de virkelig store fordelene med godt vedlikeholdt skinn. «Ingenting» fester seg. Søler ungene, holder det som regel med en fuktig klut. Kun vann og en ren klut. Det kan være fristende å ta ”kjøkkensprayen” å dusje litt på, men dette gjør fort vondt verre ifølge Bredal. Tar du det med en gang, vil vann være mer enn nok. Er det slik at flekken har rknet, er det ofte mer vann som skal til. Er det slik at du må vaske grundig, er det smart å ta hele panelet for å unngå skjolder, og selvfølgelig tilsette lotion.

Back to Top
Close Zoom
Context Menu is disabled by theme settings.